Skip to content

Faragó Luca bronzérmes az I/A világbajnokság U18-as női jégkorong válogatott tagjaként

  • by

Bronzéremmel tért haza az olaszországi Egnában rendezett divízió I/A világbajnokságról az U18-as női jégkorong válogatott.
Az Ajkai Óriások játékosa Faragó Luca a keret egyik legfiatalabb tagjaként szerepelt a válogatottban.
A lányok összesen 5 meccset játszottak, az első két meccsen a házigazda olaszok és a japánok ellen vereséget szenvedtek, majd a következő 3 meccset sikerült megnyerni – Ausztria, Dánia és Franciaország ellen – így a harmadik helyen végzett a csapat.
Gratulálunk Lucának és a válogatottnak a bronzéremhez!
Luca nem sokat pihenhet, hiszen a szombat reggeli érkezés után, hétfőn már repül tovább Dél-Koreába, ahol az Ifjúsági Téli Olimpián vesz részt.
A következő 2 hétben ismét szurkolhatunk neki és a csapatnak! Reméljük sok-sok élménnyel és tapasztalattal tér haza!

Faragó Luca
Poszt: hátvéd
Mezszám: 2
Születési dátum: 2009.10.13.
Klub: BJA / Ajkai Óriások
A keret legfiatalabbja, rögtön első évében bekerült a vb-keretbe. Korcsolyázni az idősebb korosztályok edzésein tanult meg, ahol apukája, Faragó Gyula volt az edző. Az Ajkai Óriások korosztályos fiúcsapatában rendszeresen játszik, U12-ben Magyar Kupát is nyertek, de ebben az idényben a BJA EWHL-együttesében is szerepet kap. Hátvédpárjával, Hajdu Lilivel gyerekkoruk óta jó barátnők, ez a kapcsolat látszik a jégen is. Erdély Csanád a példaképe, babonája pedig annyi, hogy meccsek előtt ugyanazzal a zenével hangolódik. Szeret biciklizni, a napot mindig egy Kinder Pinguivel indítja, de egy jó húsleves vagy limonádé is bármikor jöhet. Akkor lenne elégedett, ha a vb-n mindenki a maximumot hozná ki magából és szeretne aranyéremmel a nyakában hazatérni.